Gamla ljusbehållare behöver inte slängas bara för att ljusen har brunnit ut. De kan istället omvandlas till användbara föremål som med lite kreativitet även kan bli till dekorativa tillskott i hemmet. Det är ett perfekt sätt att skapa något vackert samtidigt som du minskar din miljöpåverkan. Innan du sätter igång är det viktigt att du gör rent dina ljusbehållare och att gamla etiketter och överblivet vax tas bort.

Här listar vi 8 kreativa sätt att återanvända dina gamla ljusbehållare:

 

1. Ljuslykta

Placera ett värmeljus eller en LED-ljusslinga i behållaren för att skapa en vacker ljuslykta. Måla eller dekorera den för att matcha din inredning.

 

2. Växtkruka

åt

Skapa en liten växtkruka genom att fylla ljusbehållaren (gärna i betong eller cement) med jord och plantera örter eller succulenter i den. Se till att behållaren har dräneringshål eller lägg ett lager små stenar i botten för att förhindra övervattning.

 

3. Småförvaring

Använd ljusbehållaren för att organisera små föremål som bomullspinnar, gem, knappar eller smycken.

 

4. Badrumsförvaring

smink-borstar-i-en-gammal-ljusbehållare

Skapa praktisk förvaring för badrumsföremål såsom tandborstar, bomullsrondeller, läppennor och sminkborstar. Samla gärna flera gamla ljusbehållare på en bricka för lite klassisk elegans.

 

5. Pennhållare

Ge ditt skrivbord en personlig touch genom att återanvända dina gamla ljusbehållare som pennhållare. Du kan måla de i en färg som matchar din arbetsplats eller använda decoupage för att täcka de med mönster.

 

6. Serveringsskål

De rengjorda behållarna fungerar även utmärkt som serveringsfat för snacks som nötter, godis eller torkad frukt.

 

7. Hemmagjord kroppsskrubb


Passa på att göra din egen kroppsskrubb när du har en ljusbehållare att återanvända. Burken blir ett perfekt sätt att förvara din hemmagjorda spa-produkt, som du enkelt blandar ihop med ingredienser som socker, salt, oljor och doftämnen.

 

Vilket av dessa sätt att återanvända gamla ljusbehållare är du mest sugen på att prova? Dela gärna dina egna idéer och ditt resultat med oss i kommentarsfältet!

Rekommenderade inlägg