Indora är ett företag baserat i Stockholm som säljer små volymer handgjorda ljus. 

Vi tror att de små sakerna i ett hem kan vara lika betydelsefulla som livets stora milstolpar. Det varma skenet av en låga kan hjälpa dig att plocka fram energin som redan finns inom dig. En subtil doft kan väcka gamla minnen till liv. Våra unika och härligt doftande ljus gör gott för både kropp och själ, och det inspirerar oss!

Det som skiljer oss från många andra ljustillverkare är att vi vill göra det enkelt för dig att göra snällare val när du handlar, både för miljön och för dig själv. Det är därför vi med stolthet kan säga att våra ljus är helt veganska och fria från vanliga ingredienser som paraffin och stearin. Läs om varför vi skippar dessa ämnen här.

 

 

Handgjorda ljus med finess

Vi har alltid älskat hantverk. Men det var inte förrän våren 2020 som Indora föddes. Länge var Indora en helt vanlig gör-det-själv-blogg, men en dag provade vi att göra egna ljus…

En ginsta tändes och plötsligt förvandlades vårt kök till världens mest väldoftande laboratorium. Vi experimenterade med vax, vekar, dofter och utseenden tills vår vision tagit form.

Efter månader av kokande och hällande var vi äntligen redo att presentera våra ljus. Indora öppnade sin webbutik vintern 2022 och har sedan dess kunnat erbjuda vackra veganska ljus gjorda för hand.

Välkommen att besöka vår webbutik!

 

Indoras blogg

När vi inte skapar magi med våra ljus kan du hitta oss skrivandes på vår blogg. Vi har en passion för hantverk och hoppas att du som handlar av oss kan hitta inspiration till dina egna hemmagjorda projekt i våra inlägg. Dels för att det ofta kostar miljön mindre att göra saker själv, dels för att det skänker en enorm glädje. Självklart bjuder vi även på massor av intressant läsning om ljus och ljustillverkning. Kom för ljusen, stanna för inspirationen!