Att kunna plocka blommor är ingen året-om-lyx för den som lever på kallare breddgrader. Tack och lov finns det plastblommor. De går att köpa i mängder av vackra sorter och är otroligt billiga i second hand-butiker. Kanske har du redan några hemma. I detta pyssel återbrukar vi gamla plastblommor för att skapa en vacker väggdekoration. Det är enkelt, billigt och blir ett fint inslag i ditt hem.

Följ guiden i 3 enkla steg för att skapa din egen blommiga dekoration!

Material för att återbruka plastblommor

  • Plastblommor
  • Pinne
  • Sytråd
  • Nål
  • Sax

Steg 1 – Förbered plastblommorna

Återbruk, sy väggdekoration plastblommor

Börja med att klippa av alla stjälkar. Det är bara själva blommorna som kommer användas. Lägg ut plastblommorna i längder som ska hänga från pinnen. Du väljer själv hur många längder du vill ha och hur många blommor du vill använda.

Trä nålen på sytråden och för på blommorna genom att sy i något av kronbladen. Genom att göra varje stygn i två varv hålls blomman på sin plats. När längden är klar klipper du av tråden, men tänk på att spara cirka 20 cm för att kunna knyta fast den i pinnen.

Steg 2 – Fäst längderna i pinnen

Återbruk, pinne väggdekoration plastblommor

Det är dags att förbereda pinnen. I exemplet har vi plockat av pinnens bark och använt sandpapper för att göra den slät. Det går självklart bra att låta den vara som den är, men det kan också vara fint att måla den.

Lägg pinnen på ett bord och placera ut blomlängderna. Knyt fast varje längd i pinnen och klipp av långa ändar.

Steg 3 – Häng upp väggdekorationen

Återbruk, hänga väggdekoration plastblommor

Nu är dekorationen i stort sett klar. Det enda som återstår är att knyta fast en bit sytråd i vardera ände av pinnen så att du kan hänga upp den. Hitta en lämplig plats för din nya inredningsdetalj och låt de vackra blommorna försköna ditt hem!

 

 

Rekommenderade inlägg